Mijn achtergrond is op z’n minst divers te noemen. Studies op het gebied van communicatie, onderwijs, zang en nu coaching. Daarnaast theater- en kleinkunstcursussen. Een carrière als manager bij internationale bedrijven, projectmanager in marketing en communicatie en een verrassende overstap naar het basisonderwijs. En dit alles in binnen- en buitenland. De rode draad door de jaren heen: creëren en uitbouwen vol inspiratie en creativiteit.

erkend individueel coach & teamcoach

Veel gedaan, veel geleerd en vooral een drive voor het ondernemerschap ontwikkeld. In 2008 richtte ik samen met Pien Ankerman De Moppies op, die in de afgelopen jaren zijn uitgegroeid van twee zingende toiletjuffrouwen in het Rijksmuseum tot een cabaretesk muzikale act waarbij de inhoud van lied, quiz en improvisatie wordt toegesneden op de klant.

Ik ontwikkelde een workshop waarin teams op humoristische wijze aan de slag gaan met veranderuitdagingen en kwam tot de ontdekking dat deze formule werkt. Mijn ervaring als communicatieadviseur en trainer bij Novius Adviesgroep deed me inzien dat er steeds meer behoefte is aan geïnspireerd veranderen. Het werd tijd om verdere invulling aan mijn passie te geven en in 2012 werd Lefeffect een feit.

Lefeffect gaat uit van de gedachte dat verandering vraagt om positiviteit en humor. Veranderen is een pittige opgave; met een lach en vanuit eigen wil en verantwoordelijkheid wordt het niet alleen leuker, maar ook makkelijker. Lefeffect combineert coaching met creativiteit en werkt vanuit de inhoud; altijd in nauwe samenwerking en naar de casuïstiek van de klant. Mijn doel hierbij: beweging creëren, verandering verder uitbouwen, inspireren en creatief innoveren.

Voor Creatief Lef opdrachten werk ik samen met Pien Ankerman.